Stresshantering

Sweet Chili lax med ris

Sweet Chili lax med ris

40 min 4 portioner INGREDIENSER:Lax – 400 gramSweet chilisås – 2-3 mskJasminris/basmatiris, mängd beroende på hur många portionerSalt & Peppar

Risalamalta med vaniljkeso

Risalamalta med vaniljkeso 5 min 2 portioner INGREDIENSER:Vaniljkeso – 2 dlKokt ris – 2 dlFlytande honung – 1 tskApelsin –

Stresshantering

Vår kropp utsätts för en allt större nivå av långvarig stress i det moderna samhälle som vi lever i idag. Det är därför viktigt att du kan förstå och hantera din nivå av stress för att skapa en hälsofrämjande livsstil.

Stress i sig är inget farligt utan något som genom evolutionen hjälpt oss att överleva. Om vi blev anfallna av en björn i skogen så kunde vårt stressystem se till att vi fick mer kraft och energi. För nu skulle vi antingen fly eller slåss mot björnen. Det kunde också vara så att vi började få slut på mat och då kan stressystemet se till att vi blev mer fokuserade på att skaffa ny mat.

Idag så utsätts vår kropp för stress under längre tid vilket är skadligt för oss och kan leda till livsstilssjukdomar, utmattning och psykisk ohälsa.